6 Senarai Kereta Lelong Bank Cimb di Penang Johor Sabah Sarawak 2017

By On Monday, August 22nd, 2016 Categories : Tips

Kereta Lelong Bank 2017 penang johor cimb 2013 2014 2015 sabah di sarawak public 2011 kastam pulau pinang senarai kendaraan penang melaka may sambung bayar rhb dari 2012

Bagaimana Nak Beli kereta lelong bank

Susun kenderaan di Malaysia sudah cukup banyak. Kami boleh pergi tempat dengan kenderaan. Walau bagaimanapun, kenderaan pengangkutan biasa ini memang tidak lebih selesa berbanding dengan kereta swasta.

Akibatnya, ramai orang memilih untuk membeli kereta swasta untuk mendapatkan digunakan untuk perjalanan bersama-sama dengan keluarga.

Jika bajet tidak mencukupi untuk membeli kereta baru, maka ia juga boleh membeli kereta terpakai. Cara lain yang tidak kurang menarik, adalah membeli yang lelong kereta bank.

Ya, ternyata bahawa ramai orang yang berminat untuk membeli kereta lelong ini. kereta Lelong biasanya dijual pada harga yang lebih murah daripada harga pasaran.

Dengan harga yang lebih murah, sudah tentu ia adalah lebih bermanfaat bukan? Tetapi, bagaimana untuk mendapatkan kereta lelong bank biasanya lebih sukar. Walau bagaimanapun, anda boleh belajar tentang proses di sini. Berikut adalah cara-cara yang boleh melatih lelong belli anda belajar.

1) terus memantau tapak atau lelong bank anda. Biasanya, kita akan tahu barang-barang lelong seminggu atau 2 minggu sebelum lelong diadakan. Jadi, anda perlu memantaunya. Boleh memantau melalui laman web boleh didapati, Anda juga boleh datang terus ke tempat lelongan untuk mendapatkan senarai kereta yang akan dilelong.

2) pastikan harga yang sesuai. Harga yang harus lebih murah lelong kereta 20-50% daripada harga pasaran. Jadi, jika harga yang lebih tinggi Anda jelas akan kehilangan. Jadi, jangan lupa untuk menyemak harga pasaran kereta itu.

3) Semak JPJ / kereta Dasar Trafik. Anda perlu menyemak dengan supaya JPJ senarai hitam, kerana anda pasti akan rugi.

4) apabila terdapat kereta anda ingin membeli pada harga yang sesuai, maka anda boleh menyemak kereta. Biasanya, anda perlu menyemak tren baru dua hari sebelum proses lelong dilakukan. Sementara mencari, jangan lupa untuk memeriksa kereta bermula dari viewnya dan kesempurnaan tubuh.

Tetapi, biasanya anda tidak boleh memulakan enjin kereta. Walau bagaimanapun, apabila anda cukup mahir, anda pasti boleh membuka enjin kereta dan meramalkan sama ada kereta dalam keadaan baik atau tidak. Jika anda tidak pandai, orang pandai boleh merujuk kepada mengencek enjin kereta.

5) apabila bersedia untuk menyertai lelong dan sudah tahu minat anda, kereta boleh harid lelongan ke dalam tempat itu. Untuk dapat menyertai lelong, anda biasanya perlu membayar deposit sebanyak RM 500. Deposit ini boleh dalam bentuk cek atau tunai.

Jika anda menang, ini harga kereta depostit streaming plus sesuai. Tetapi jika tidak, anda boleh mengambil deposit ini sepenuhnya. Tetapi, apabila anda menang lelong dan tidak mahu membayar kereta, deposit ini akan hilang.

6) Jika anda sudah memenangi lelong, maka anda perlu melakukan pembayaran penuh ke atas kereta kereta lelong harga yang sesuai. tempoh pembayaran dijangka 2 minggu. Anda boleh membayar secara tunai, kereta juga boleh menimbulkan pinjaman bank.

Cukup mudah kan bagaimana untuk membeli kereta lelong bank? Membeli lelong kereta banyak digemari kerana ia sering berfaedah. Kelebihan yang anda boleh mendapatkan untuk contoh ialah dari segi harga. Train harga lelong biasanya lebih rendah 20% -50% daripada harga pasaran.

Walau bagaimanapun, ini biasanya kereta lelong kereta terpakai. Jadi, anda perlu benar-benar berhati-hati dalam memeriksa kereta.

Kadang-kadang, paparan kereta juga tidak kelihatan lancar. Tetapi, jika Anda mahu kucing belakang, harga kereta biasanya tetap lebih murah daripada harga kereta di pasaran.

Tags : Kereta Lelong Bank 2017 penang johor cimb 2013 2014 2015 sabah di sarawak public 2011 kastam pulau pinang senarai kendaraan penang melaka may sambung bayar rhb dari 2012