6 Kedai Barang Lelong Online Harga Murah Jual Beli di Malaysia 2017

By On Thursday, September 1st, 2016 Categories : Tips

Barang lelong online hotel terpakai kastam murah 2015 2014 2013 malaysia kemas baby bank rakyat rumah kereta perabot pancing motor elektronik pelamin jualan beli hukum cara kedai harga pemborong di rampasan dari 2017 facebook

4 Panduan Beli Lelong Online

Untuk membeli barangan dengan cara biasa, pasti anda sudah tahu bukan? Tetapi, bagaimana pula bagaimana untuk membeli lelong? Lelong adalah salah satu cara untuk membeli barang-barang yang sering memberi kelebihan dari segi harga.

Bagi anda yang tidak tahu apa itu, lelong lelong adalah proses untuk mempunyai item dengan perlawanan harga. aktiviti Lelong telah wujud sejak sekian lama. Malah, ia dianggap aktiviti lelong cara yang primitif untuk mempunyai item daripada orang lain melalui persaingan harga.

The Lelong pertama yang diketahui telah dilakukan di sekitar 500 SM. Lelong lebih meluas di pelbagai tempat di dunia. Barang Lelong yang ditawarkan juga sangat pelbagai. Bermula daripada harta, ternakan, seni, kereta api, antik dan lain-lain.

Masa yang terus nampaknya masih membuat aktivit lelong ini terus hidup. Walau bagaimanapun, terdapat satu tanggapan yang berbeza dalam aktiviti nilai-nilai yang di lelong. Salah seorang daripada mereka adalah dalam bentuk lelong dalam talian.

Membeli Barang Melalui Talian Lelong

Lelong dilakukan secara online kini semakin sesak juga. Lelong talian adalah lebih boleh dilakukan merentas negara. Di Malaysia sahaja, terdapat cukup banyak laman web yang menyediakan halaman barangan lelong dalam talian. Dilelong barang adalah sangat pelbagai.

Tidak seperti cara membeli rumah, Hartanah lelong lelong lelong, kereta api atau Ordinan membeli barangan secara online melalui lelong relatif lebih mudah. Berikut adalah beberapa langkah umum tentang bagaimana untuk membeli barangan melalui lelong dalam talian.

a. Pendaftaran atau mendaftar

Untuk mula melakukan lelong, yang terawal yang perlu anda lakukan ialah mendaftar atau mendaftar untuk lelong sedia ada tapak. Lengkapkan borang pendaftaran dan ikut arahan seterusnya. Biasanya, anda tidak perlu membayar untuk pendaftaran.

b. tawaran buy

Selepas pendaftaran, anda perlu membayar atau membeli pek tawaran untuk mengikuti lelong. Nilai pek bida dalam laman web lelongan setiap boleh berbeza. Anda hanya boleh mengikuti panduan yang ada di atas tapak di mana anda mendaftar.

c. Pilih produk dan Melakukan Penawaran

Jika anda membuat deposit, anda boleh menggunakannya untuk melakukan pembida dalam lelong. Anda hanya boleh pilih item untuk dilelong, dan kemudian melakukan usaha itu mengikut jumlah bidaan pek yang anda ada dan apa yang anda mahu.

Bagaimana untuk meletakkan bidaan adalah sangat mudah. Live klik “tawaran” boleh didapati. Seterusnya akan ada maklumat yang menunjukkan sama ada anda menang bida atau tidak. Anda boleh meningkatkan tawaran anda sehingga anda menang.

d. Win lelong

Jika anda sudah memenangi lelong, anda boleh membawa pulang barang-barang yang anda perlu menang. Kerana lelong sistem melalui talian, maka item yang anda menang akan dihantar terus ke alamat rumah anda.

Tapak Lelong talian

Anda mungkin berminat untuk menyertai lelong dalam talian, tetapi tidak tahu di mana anda boleh mencari tempat-tempat yang lelong. Jika ya, anda tidak perlu bimbang. Terdapat cukup banyak laman web yang menyediakan talian lelong. Antara lelong meminta bayaran, namun ada juga yang menawarkan yuran sifar aka.

Berikut adalah senarai laman web yang menyediakan lelongan dalam talian. Lawati laman web yang berikut, mendaftar, membeli bida, melakukan lelong dan mendapatkan barang-barang kegemaran anda.

1. http://www.kingsbid.com.my/
2. http://bid2u.com.my/
3. http://www.ebid.net/my/
4. http://pennyauction.com.my/
5. http://easybid.com.my/
6. http://www.bidtrade.com.my/

Tags : Barang lelong online hotel terpakai kastam murah 2015 2014 2013 malaysia kemas baby bank rakyat rumah kereta perabot pancing motor elektronik pelamin jualan beli hukum cara kedai harga pemborong di rampasan dari 2017 facebook