7 Pengalaman Cara Beli Rumah Lelong Terus Dari Bank Secara Tunai Guna Loan

By On Friday, September 2nd, 2016 Categories : Tips

Beli rumah lelong terus dari bank melalui ejen guna kwsp Secara tunai loan kerajaan cara mem pengalaman 2015 2017

Boleh mempunyai rumah sendiri untuk rumah dengan keluarga kursus keinginan mana-mana orang. Daripada perlu membayar kos untuk menyewa Rumah mahal, ia pasti akan menjadi lebih bermanfaat jika kita mempunyai rumah yang selesa sendiri bukan?

Malangnya, harga rumah di Malaysia dan Hartanah semakinm semakin mahal sahaja. Oleh itu, orang ramai yang semakin sukar untuk merealisasikan impian beliau untuk membeli rumah. Walau bagaimanapun, ada juga tidak masuk akal untuk membeli jangka rumah daripada value murah.

Salah satu cara untuk dapat untuk mendapatkan rumah pada harga murah adalah untuk membeli lelong rumah. Beli rumah lelong memang dianggap lebih menguntungkan.

Mengapa? Kerana dari segi harga, rumah lelong biasanya jauh lebih murah. Malah, lelong ini harga rumah boleh tinggal pada separuh daripada harga pasaran tempatan. Sangat menguntungkan bukan?

Untuk dapat untuk mendapatkan Rumah lelong, terdapat banyak cara yang boleh dilakukan. Tiada Rumah Lelong ditawarkan oleh individu, daripada syarikat atau dari bank.

Antara pilihan-pilihan ini, kebanyakan orang memilih untuk membeli House memegang bank lelong. Lelong bank House dianggap lebih dipercayai dan boleh menyediakan lebih banyak kemudahan.

Untuk dapat untuk membeli House, bank lelong modal kita perlu juga tidak terhad kepada mempunyai banyak terus. Biasanya, kita hanya perlu menyediakan draf bank dengan nilai 5% kepada 10% daripada harga peruntukan Rizab, bergantung kepada bank.

Seterusnya, kita boleh segera mengikuti lelongan yang diadakan oleh bank. Apabila kita melakukan memenangi lelong, maka kita masih mempunyai masa untuk membayar harga Dewan. Biasanya, bank yang memberikan masa sehingga 120 hari untuk menyelesaikan pembayaran ini.

Yang lebih menarik lagi, anda juga tidak perlu membayar tunai. Anda memang boleh membayar harga Dewan ini secara tunai. Tetapi jika tidak, anda boleh meminta pinjaman kepada bank. Sudah tentu anda perlu memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh bank.

Anda boleh mengikuti House bank lelong?

Bagaimana untuk mengikuti Dewan bank lelong pada dasarnya sama, di antara satu bank dengan bank-bank lain. Langkah-langkah awal, anda perlu belajar keperluan dokumen bank. Ingat, kadang-kadang ada beberapa perkara yang berbeza daripada satu bank dengan bank-bank lain.

Kemudian, daftar keluar rumah lelong menarik minat anda. Semak Dewan ini memang tidak wajib. Tetapi, ia adalah sangat penting bahawa anda tahu House anda mengikut citarasa anda atau tidak. Jangan biarkan Anda membeli sebuah rumah yang anda tidak suka.

Seterusnya, anda boleh membuka draf bank. draf bank nilai ini boleh berubah-ubah. Biasanya draf bank mesti dibuka dengan nilai 5% kepada 10% daripada harga dilelong Dewan. Seterusnya, membawa draf dokumen bank dan juga pengenalan kad untuk acara lelongan anda dan mengikuti setiap proses.

Jika anda berjaya memenangi lelong, anda mengikut perkembangan prosedut seterusnya. Anda boleh membayar dengan wang tunai, dan juga boleh meminta pinjaman.

Bagi anda yang berminat untuk beli rumah lelong terus dari bank, terus Lelong anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai setiap bank melalui laman web berikut:

1. Dewan lelong Bank rakyat:
http://lelong.bankrakyat.com.my/

2. Home lelong oleh CIMB:
http://www.cimbbank.com.my/propertymart/

3. Rumah lelong oleh RHB:
http://www.rhb.com.my/RHBPropertySearch/eproperty.asp

4. Laman lelong oleh MAYBANK:
http://www.maybank2u.com.my/

5. Home by Hong Leong Bank lelong:
http://www.hlb.com.my/propauction/proaucls.jsp?flag=listing

6. Islamic Bank lelong Rumah:
http://www.bankislam.com.my/en/pages/PropertyAuctions.aspx?tabs=8

7. Deposit oleh House Bank lelong-kanak:
http://www.mybsn.com.my/content.xhtml?contentId=292

Tags : Beli rumah lelong terus dari bank melalui ejen guna kwsp Secara tunai loan kerajaan cara mem pengalaman 2015 2017