4 Panduan Cara Membeli Rumah Lelong Kos Rendah Dari Bank

By On Friday, August 26th, 2016 Categories : Tips

Cara Membeli Rumah Lelong bank dari 2015 kos rendah mahkamah panduan bagaimana kaedah nak yang untuk lelang terus guna kwsp Secara tunai pengalaman risiko loan kerajaan macam mana

Bagaimana untuk membeli sebuah rumah dan mudah Betul Lelong

Membeli lelong rumah kadang-kadang lebih menguntungkan. Biasanya, keuntungan ini kerana harga rumah lelong yang lebih murah daripada membeli Rumah dengan cara biasa. Harga rumah munasabah Lelong ditawarkan dengan nilai kurang daripada 20% kepada 50% daripada harga pasaran.

Apabila anda boleh mendapatkan harga itu, pasti akan sangat bermanfaat bukan? Malangnya, ramai orang yang enggan untuk membeli rumah kerana ia merasakan bahawa lelong bagaimana cara membeli rumah lelong ini adalah cukup keras.

Membeli rumah adalah biasanya lebih rumit sesungguhnya Lelong dan mengambil masa yang lama.

Terdapat banyak prosedur anda mesti lulus sebelum anda boleh mendapatkan rumah yang anda mahu lelong. Malah, anda hanya boleh menanggung kerugian jika mereka tidak tahu bagaimana untuk tawar-menawar. Hanya mungkin, anda membayar harga yang lelong rumah adalah lebih tinggi daripada harga pasaran.

Di samping itu, masalah yang dihadapi biasanya rumah lelong berkaitan masalah dengan pemilik. Sejak lelongan rumah ini dilakukan oleh bank atau lelongan parti, maka kadang-kadang pemilik asal masih tinggal di rumah yang dilelong.

Jika terpaksa menghadapi keadaan, maka anda tidak perlu ragu-ragu. Cuba untuk menyelesaikan pertama dengan pemilik yang lama dengan cara yang baik. Anda perlu membuat satu usaha untuk menyelesaikannya dengan sendiri kerana bank-bank biasanya tidak berususan dengan perkara seperti ini.

Tetapi apabila pemilik lama benar-benar tidak mahu meninggalkan rumah, anda boleh memilih tindakan dan Mahkamah undang-undang sebagai jalan keluar. Walau bagaimanapun, perkara seperti ini agak jarang berlaku. Walaupun, sesetengah orang juga boleh menghadapi masalah seperti ini.

Itulah sebabnya, ia adalah baik bahawa anda tahu bagaimana untuk membeli Rumah dengan lelong jalan yang betul supaya ia boleh membuat ia lebih mudah bagi Anda yang akan datang. Caranya tidak terlalu sukar, pertimbangkan beberapa perkara berikut.

1. Mempelajari Pengisytiharaan dokumen dan Terma-Terma jualan jualan bersekutu bersekutu

Sebelum anda mula untuk terlibat dalam membeli Rumah lelong, anda perlu mendapatkan dokumen Pengisytiharaan Perisytiharan Jualan atau Sales dan juga Terma-Terma Kawasan atau Keadaan Jualan.

Jika anda telah mendapat ia, sila baca dengan teliti dan belajar mengenai tempoh cukai, kaveat dulang, individu, dan status bumiputra lain.

2. Semak rumah

Langkah ini adalah sangat penting untuk mengelakkan masalah kecewa dan lain-lain di kemudian hari. Lihat rumah yang menarik minat anda.

Perhatikan sama ada terdapat masalah kerosakan ke rumah, dan apa yang Anda boleh menerima kerosakan tersebut. Di samping itu, lihat juga jika Dewan masih diduduki oleh pemilik yang lama atau tidak.

Jika rumah anda sesuai dengan selera, tiada kerosakan, lokasi perlawanan, dan juga belum diselesaikan oleh pemilik yang lama, maka anda perlu mengambilnya. Jika masih ada masalah, cuba untuk mempertimbangkan lagi sama ada anda boleh mengendalikan atau tidak.

3. Dapatkan harga pasaran

Selepas menentukan lelong House anda membeli, seterusnya anda perlu untuk mengetahui harga pasaran Dewan. Dengan mengetahui harga pasaran rumah, Anda boleh menentukan Bajet maksimum yang anda perlu membayar untuk Dewan.

Jangan biarkan Anda membeli rumah berharga yang sama atau lelong adalah lebih tinggi daripada harga pasaran. Pastikan harga yang anda dapat lebih rendah.

Kiraan juga kos-kos anda perlu membayar lain lelong rumah yang berkaitan. Yang terdiri daripada kos kepada ejen untuk kos pembaikan rumah apabila perlu.

4. Menyediakan draf Bank bagi Deposit

Perkara yang paling penting, anda perlu menyediakan draf bank untuk deposit. Nilai draf bank biasanya 5% -10% daripada harga Rizab dan disesuaikan dengan bank atau pelelong. draf bank hendaklah menjadi pelelongan apabila anda mengambilnya. Selain bank draf, anda mesti membawa pengenalan kad.

Tags : Cara Membeli Rumah Lelong bank dari 2015 kos rendah mahkamah panduan bagaimana kaedah nak yang untuk lelang terus guna kwsp Secara tunai pengalaman risiko loan kerajaan macam mana