3 Kedai Lelong Handphone Harga Murah Samsung Lenovo Sony di Kastam Malaysia

By On Monday, August 29th, 2016 Categories : Tips

Lelong handphone murah kastam Samsung di shah alam Second hand Lenovo Malaysia sabah Sony 2014 .com.my casing my communication jualan 2015 2012 kedai harga mudah kereta bundle

3 Tips Pada Membeli Lelong Mobile mudah

Siapa yang tidak akan bersetuju kehilangan Mobile adalah salah satu perkara yang sangat penting untuk semua orang. Ya, jika pandangan hampir setiap orang pada masa kini sentiasa mengambil telefon.

Malah, jika diperhatikan, telefon mudah alih telah menjadi barangan keperluan yang sentiasa dibawa oleh mana-mana orang di mana-mana.

Yang terdiri daripada kanak-kanak kepada orang tua, hampir semua daripada mereka mempunyai telefon bimbit mereka sendiri. Boleh dikatakan, semua orang boleh menggunakan telefon ini.

Kepentingan telefon bimbit ini, jadi tidak hairanlah jika permintaan pasaran akan semakin mudah alih hari ini lebih dan lebih semata-mata.

Sahaja, harga sebuah telefon bimbit mahal, kadang-kadang merumitkan beberapa. Kerana bagaimanapun mereka masih memerlukan bimbit, maka banyak orang yang cuba untuk mendapatkan telefon mudah alih pada harga yang rendah.

Salah satu perkara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan mudah alih dengan harga yang lebih murah adalah dengan mengikuti lelong handphone mudah. Ya, banyak telefon mudah alih semasa ditawarkan untuk dilelong.

Biasanya, lelong mudah alih ini ditawarkan pada kadar yang lebih murah jika dibandingkan dengan harga telefon mudah alih di pasaran pada masa yang sama.

Malah, harga ini boleh menjadi sangat murah untuk hidup hanya separuh atau kurang. Biasanya, lelong bimbit sangat murah berasal daripada barangan Kastam. Bagi anda yang berminat untuk mengikuti lelong ke telefon bimbit anda juga boleh menyertai untuk melakukan lelong.

Untuk Lelong mudah alih, ia biasanya lebih mudah daripada kereta api atau lelong lelong lelong dan Hartanah. Anda boleh melakukannya dengan lebih praktikal daripada Dewan. Way, iaitu melalui internet.

Internet memang memberikan banyak kemudahan bagi kita untuk mendapatkan pelbagai barangan. Di Malaysia sahaja, terdapat laman web yang biasa dan popular cukup anda boleh menggunakan untuk mendapatkan barangan telefon ini lelong.

Halaman ini agak meriah dan contoh yang diketahui ini adalah Lelong.com.my dan Mudah.my.

Walau bagaimanapun, walaupun tapak itu sudah dipercayai, tetapi anda masih perlu berhati-hati dalam mengikuti lelong di sana. Masih ada juga kemungkinan anda ditipu.

Oleh itu, ia baik anda perasan beberapa perkara di sini bahawa anda boleh mendapatkan telefon mudah alih yang terbaik mengikut citarasa anda.

1) Perhatikan kualiti barangan

Biasanya, barang-barang yang ditawarkan dalam lelong adalah China. Malah, barang-barang tidak asli. Walau bagaimanapun, telefon ini adalah hampir sama dengan barangan asal. Ini sudah tentu anda perlu berhati-hati.

Anda akan dapat untuk mengenalinya dan bertanya bagaimana sifat-sifat barang lelongan. Kualiti barang sudah tentu sangat penting. Jangan biarkan anda memilih mudah alih yang tidak kira rugi supaya anda itu BERKUALITI.

2) Perhatikan status penjual

Di laman-laman terdapat banyak pelelong besar yang menawarkan mudah alih. Sebahagiannya, ada yang jujur, dan kebanyakan orang lain tidak. Jadi, anda boleh menjadi lebih selesa dalam melakukan lelong, anda lebih baik mengetahui tentang status penjual.

Status penjual biasanya dibahagikan kepada disahkan, ahli atau tidak kedua-duanya. Jika penjual telah disahkan atau ahli, maka anda boleh mempunyai lebih banyak keyakinan terhadap kredibiliti penjual bahawa lelong. Di samping itu, anda juga boleh melihat potensi dan kejujuran penjual.

3) Membuat bidaan

Di lelong, kita boleh membuat bidaan untuk mendapatkan barang-barang yang dikehendaki. Biasanya, dengan sistem bidaan ini, harga barangan akan lebih murah daripada harga asal. Walau bagaimanapun, harga yang biasanya lebih mahal apabila anda adalah salah dalam membuat bidaan.

Ingat, untuk mendapatkan bidaan, anda akan dapat mengawal emosi anda. Jangan biarkan anda membuat bidaan terlampau tinggi. Jika ya, anda tidak akan beruntung, tetapi walaupun yang rugi.

Tags : Lelong handphone murah kastam Samsung di shah alam Second hand Lenovo Malaysia sabah Sony 2014 .com.my casing my communication jualan 2015 2012 kedai harga mudah kereta bundle