Tips Panduan Beli Rumah Lelong Terpakai Yang Mudah Kos Rendah Dari Bank

By On Friday, September 9th, 2016 Categories : Tips

Panduan beli rumah lelong bank mem tips cara dari kos rendah mahkamah mudah bagaimana nak 2015 yang dijual untuk risiko baru subsale second hand terpakai

Panduan Membeli Rumah mudah dan praktikal Lelong

Membeli Rumah dengan berapa banyak digemari lelong. Terutama bagi mereka yang ingin membeli rumah dengan harga yang lebih murah. Harga rumah biasanya Lelong memang lebih murah daripada harga pasaran. Malah, jika harga rumah bertuah anda mendapat lelong boleh ini hanya 50% daripada harga pasaran.

Jika ia betul kerana ia adalah, sudah tentu akan menjadi sangat berfaedah bukan? Walau bagaimanapun, ramai orang yang enggan untuk membeli rumah kerana pemikiran bahawa Lelong bagaimana membeli rumah lelong ini agak rumit dan sering bermasalah.

Lelong rumah itu mempunyai lebih banyak risiko pembelian. Tetapi, jika dibandingkan dengan kelebihan harga untuk diberikan, ini mungkin bernilai mencuba.

Selain itu, apabila anda memahami panduan beli rumah lelong dengan betul, maka pelbagai masalah atau risiko sudah pasti tidak dapat dielakkan.

Kemudian, bagaimana untuk membeli sebuah rumah yang Lelong panduan kita perlu tahu sebelum mengambil bahagian dalam ini Rumah atau Hartanah lelongan? Berikut adalah beberapa maklumat untuk anda.

1. Memahami proses menjual rumah Lelong

Sebelum membeli Rumah lelong, pastikan anda telah berumur sekurang-kurangnnya 18 tahun supaya anda layak untuk membeli rumah lelong. Kemudian, anda boleh membawa kad Pengiktirafan anda mendaftar ke laman web lelongan.

Pendaftaran ini perlu dilakukan sebelum lelongan hari. Jadi, anda mempunyai masa yang cukup untuk melihat sendiri keadaan rumah yang anda berminat untuk lelong.

Jika pendaftaran telah selesai, anda boleh memilih dan melihat rumah lelong yang menarik minat anda. Kemudian, menyediakan cek atau bank draf JURUWANG. Bank draf mesti mengandungi sekurang-kurangnya 5% atau 10% daripada harga rumah yang ingin menyembunyikan Bida.

Selepas mendapat draf bank, simpan untuk dibawa pada hari lelongan. Apabila hari lelongan telah datang, anda akan lebih baik datang sebelum lelongan bermula. Jangan lupa untuk membawa draf bank anda dan juga pengenalan kad Anda lelongan masa hari.

Seterusnya, anda perlu membida rumah yang anda ingin membeli. Anda boleh melakukan Bida yang mengikut harga yang anda inginkan dan anda mampu. Tidak perlu tergesa-gesa dan terbawa-bawa emosi. Jangan-jangan Anda membida terlalu tinggi supaya anda rugi.

Jika anda menang di rumah membida lelong, maka anda boleh menandatangani kontrak jualan. Kemudian, membayar 5% atau 10% daripada harga tawaran. Seterusnya, anda akan diberi masa untuk menyelesaikan dulang dalam masa yang dinyatakan. Biasanya, diberi masa kira-kira 3 bulan.

2. Panduan dan tip membeli Rumah lelong

Dalam lelongan ini, kadang-kadang ada masalah yang boleh timbul. Untuk mengelakkan masalah yang mungkin timbul pada masa akan datang, anda perlu menyemak Dewan sebelum anda mengikuti lelongan. Jadi, anda perlu melihat secara langsung rumah lelongan.

Lihat Negeri yang di luar dan melihat sama ada masih terdapat penduduk yang menduduki Dewan atau tidak. Jika boleh, anda boleh meminta kebenaran daripada penduduk mengenai keadaan rumah. Anda juga boleh meminta kebenaran untuk melihat Baigan Dewan.

Walau bagaimanapun, ia adalah mungkin bahawa Anda akan bertemu dengan pemilik awal lelong sukar House. Sebagai contoh, beliau mengatakan berat hati berpindah keluar dari rumah apabila House dilelong. Jika ya, anda lebih baik mencari lelong lain.

Di samping itu tentang keadaan House, lelong meminta pegawai-pegawai pengurusan mengenai kelakuan cukai yang bermasalah. Anda perlu tahu tentang kos-kos lain, anda perlu membayar untuk mempunyai Dewan.

Sebagai contoh, mengenai adat dan juga bil itu. Pastikan jumlah kos yang anda perlu bayar sesuai dan lebih murah daripada harga pasaran Dewan.

Tags : Panduan beli rumah lelong bank mem tips cara dari kos rendah mahkamah mudah bagaimana nak 2015 yang dijual untuk risiko baru subsale second hand terpakai