Senarai Rumah Lelong di Melaka Harga Kos Rendah Beli Mudah Baru 2017

By On Saturday, September 3rd, 2016 Categories : Tips

Rumah lelong di Melaka 2017 tengah 2013 2015 2012 untuk di jual mudah alor gajah jasin masjid tanah merlimau durian tunggal bukit katil cheng telok emas ayer keroh semi d bank senarai mencari banglo baru harga beli teres 2014 kos rendah

Perkara yang anda perlu Pertimbangkan Sebelum Membeli rumah di Melaka Lelong

Melaka merupakan kawasan yang agak meriah dan banyak digemari sebagai tempat kediaman. Akibatnya, harga rumah di Melaka lebih mahal sahaja. Bagi sesetengah orang yang ingin membeli sebuah rumah di Melaka, ia menjadi semakin sukar.

Walau bagaimanapun, ia ternyata bahawa masih ada cara untuk mendapatkan mendapkatkan rumah murah di Melaka, iaitu dengan cara membeli Rumah lelong.

Kemudian, adakah benar bahawa membeli Rumah lelong ini benar-benar boleh lebih murah daripada harga pasaran? Ya. Malah, ini adalah kerana bekalan lelong rumah pemilik asal Dewan gagal menyiapkan ansuran bayaran bulanan ke atas pinjaman terhadap bank.

Walau bagaimanapun, sudah tentu bank mesti dapat untuk mendapatkan yuran yang bank tidak rugi. Kerana peminjam menggunakan Dewan sebagai cagaran untuk pinjaman, ia berada dalam keadaan seperti ini, bank itu mempunyai hak untuk berbuat rumah mereka yang menentang lelong.

bank menjual Dewan lelong bertujuan untuk menampung kerugian ke atas baki pinjaman belum dibayar balik. Kerana bank-bank memerlukan wang dalam masa yang singkat seterusnya, maka Dewan dijual pada harga di bawah pasaran supaya bahawa Rumah dijual dengan cepat.

Biasanya, rumah ditawarkan dengan harga Sampao 20% 50% lebih rendah daripada harga pasaran.

Harga yang anda boleh menjadi lebih mahal daripada harga yang ditawarkan adalah kerana ada harga sistem penentuan di lelong. Orang yang membida pada harga yang akan mendapatkan lelong tinggilah rumah yang paling.

Walau bagaimanapun, secara umum harga yang diperolehi daripada rumah lelong ini biasanya kekal lebih murah daripada harga pasaran.

Bagaimana Nak Beli Rumah Lelong

Kini, ramai juga boleh didapati rumah lelong di melaka. Sudah tentu ia akan menjadi sangat menguntungkan apabila anda boleh mendapatkan rumah pada harga murah di lelong Melaka.

Bagi anda yang ingin mengikuti Dewan lelongan di Melaka, anda perlu tahu proses lelongan ini dari awal hingga akhir. Sebelum anda mengikuti lelongan untuk membeli sebuah rumah di Melaka, ia adalah bernilai anda dapati dua perkara di sini.

1. Mengenal pasti kawasan lelongan

Anda perlu pergi ke lelongan untuk mengetahui tentang keadaan House dan kawasan itu. Kemudian, melakukan kajiselidik untuk mengetahui harga pasaran. Pastikan House telah menawarkan harga lelong lebih rendah, sehingga menghampiri 50% daripada harga pasaran.

2. Mengenal pasti Dewan Negeri

Di samping itu, anda juga perlu melihat sendiri Negeri Dewan. Mengenali keadaannya tidak Dewan dalam keadaan baik atau ada rosak. Jika mana-mana bahagian rosak, anda juga perlu mengira kos menetapkan harga rumah dan rumah lelong tersebut.

3. Dapatkan kos tersembunyi

Kadang-kadang, rumah lelongan terdapat juga masih mempunyai tunggakan bil-bil, seperti elektrik, air, tanah dan adat lain. Jadi, sebelum anda membuat keputusan untuk membeli, mengetahui tentang kos tersembunyi yang mungkin wujud.

4. Mendapatkan Perisytiharan Jualan (POS) atau Jualan Pengisytiharan

Pergi ke pelelong, dan kemudian meminta POST. belajar apa maklumat penting dan anda tidak faham. Salah satu perkara yang penting ialah pada jumlah bank draf hendaklah disediakan.

5. Mewujudkan BANK Draf

Bank draf anda perlu membuat jumlah yang dinyatakan boleh ikut. Terdapat bank yang menentukan 5% daripada nilai harga rumah, terdapat juga menentuk 10%. Mengetahui ini dalam POST anda telah mendapat sebelum ini.

6. Membawa salinan daripada butiran diri anda

Pada hari yang mengikuti lelongan, anda mesti membawa pengenalan kad dan salinan. Di samping itu, ia juga membawa draf bank dan wang tunai bagi maksud lelongan.

Tags : Rumah lelong di Melaka 2017 tengah 2013 2015 2012 untuk di jual mudah alor gajah jasin masjid tanah merlimau durian tunggal bukit katil cheng telok emas ayer keroh semi d bank senarai mencari banglo baru harga beli teres 2014 kos rendah