5 Senarai Rumah Lelong Kedah Di Kulim Sungai Petani Mahkamah 2017

By On Wednesday, August 24th, 2016 Categories : Tips

Rumah Lelong Kedah 2017 2015 2013 kulim bank di sungai petani senarai mahkamah serai jitra untuk padang mudah.my di jual alor setar 2014 lunas taman kenari Selasih rakyat Sp Sg kempas delima pejabat tanah pemajuan perumahan

Petua Beli Rumah Lelong Kedah dengan mudah

Membeli rumah dengan cara lelong memang sering dianggap lebih menguntungkan. Biasanya, nilai rumah boleh dihargai lelong adalah lebih murah daripada nilai pasaran. Malah jika bernasib baik anda, ia boleh tinggal separuh daripada harga pasaran Dewan. Sangat menguntungkan bukan?

Malangnya, membeli rumah lelong ini tidak mudah. Selain itu, membeli sebuah rumah di kawasan lelong Kedah yang merupakan kawasan yang sesak dan mahal.

Selain mencari rumah mungkin akan Kedah Lelong lebih sukar, ramai orang yang mengadu tentang kesukaran untuk menang lelong ini dan mendapat manfaat daripada harga yang rendah.

Ramai orang bertanya-tanya bagaimana saya boleh membeli sebuah rumah lelong kedah untuk mudah cepat dan menguntungkan?

Sebenarnya, membeli Rumah lelong memang sukar daripada membeli sebuah rumah atau rumah subsale dalam pembinaan. Tetapi, jika kita tahu bagaimana, kita masih boleh mendapatkan cukup rumah lelong menguntungkan.

Berikut adalah beberapa tips untuk membeli lelong rumah Kedah yang anda boleh rujuk.

1. Menonton kelayakan pembiayaan anda

Pertama, anda perlu memberi perhatian kepada bagaimana pembiayaan pinjaman anda atau kemungkinan. Ia adalah sangat penting untuk memastikan anda boleh mengikuti lelongan atau tidak. Anda perlu tahu dengan baik berapa banyak peratus daripada kelayakan pinjaman anda berbanding dengan pendapatan bulanan.

2. Bajet Anggaran

Selepas belajar kelayakan pinjaman, anda boleh menentukan House Bajet anggaran anda boleh membeli. Anda mesti mempunyai modal tunai yang boleh disediakan.

Untuk dapat mengikuti rumah lelongan di Kedah, anda perlu membayar bayaran pendahuluan sebanyak 10% daripada harga Dewan yang telah anda beli melalui lelongan.

Jadi, anda perlu tahu berapa banyak wang tunai yang anda boleh membayar untuk menentukan Bajet yang anda ingin membeli rumah. Bagi yang akan datang, anda boleh membayar secara langsung dan juga boleh melalui pinjaman yang juga disesuaikan dengan kelayakan anda sebagai mata pertama.

3. Menentukan Lokasi Hartanah

Di Kedah, kadang-kadang terdapat agak banyak lokasi ditawarkan dilelong. Anda boleh memilih lokasi yang anda fikir paling sesuai dengan keperluan anda. Untuk menentukan lokasi Hartanah, terdapat banyak perkara yang boleh digunakan sebagai balasan.

Sebagai contoh, seperti sewa laknat yang tinggi dan kenaikan harga Hartanah. Tetapi, sudah tentu tidak dua daripada faktor-faktor ini dapat dilihat.

Beberapa perkara yang anda perlu juga lihat sebagai contoh yang berkaitan dengan akses kepada pengangkutan kenderaan. Sama ada dekat dengan LRT atau MRT.

Selain itu, anda juga boleh menilai kemudahan yang lengkap untuk pergi ke sekolah, pegawai pos, bank, hospital, pusat membeli-belah, pasar, dan banyak lagi.

Jika anda bekerja dan ingin untuk menduduki Rumah sendiri, maka anda perlu memberi perhatian kepada akses ke tempat kerja. Begitu juga dengan akses ke sekolah atau ke College untuk kanak-kanak anda.

4. Spot Home

Jika anda telah menentukan rumah yang menarik minat anda, anda boleh melihat terus ke dalam Dewan. Dalam lelongan, anda perlu ingat bahawa barangan yang dijual adalah seperti adalah asas. Atau berdasarkan keadaan fizikal Dewan, dan kerana itu adalah apa yang anda akan mendapat.

Jika terdapat kerosakan atau kecacatan di rumah, pembeli juga terpaksa menanggung mereka. Anda tidak boleh mendakwa penjual, bank atau pelelong untuk membaiki apa-apa kerosakan kepada House.

Oleh itu, adalah penting bagi anda masuk langsung Dewan dan hakim untuk diri sendiri tentang kelebihan dan kerosakan yang sedia ada.

5. Bersedia untuk meletakkan lelong

Jika anda sudah bersedia dengan Bajet dan sudah tahu rumah yang menarik minat anda, anda boleh datang ke tempat lelong itu. Pada pelelongan, anda boleh bersaing untuk Rumah yang lelong.

Tetapi, ingat untuk menetapkan nilai Bajet tertinggi di atas. Jangan terbawa-bawa dengan perasaan dan harga rumah murah terlampau tinggi.

Tags : Rumah Lelong Kedah 2017 2015 2013 kulim bank di sungai petani senarai mahkamah serai jitra untuk padang mudah.my di jual alor setar 2014 lunas taman kenari Selasih rakyat Sp Sg kempas delima pejabat tanah pemajuan perumahan