3 Senarai Rumah Lelong Penang Area Pinang Island di Bank 2017

By On Thursday, August 25th, 2016 Categories : Tips

Rumah Lelong Penang 2017 2015 2014 2013 island di bank kepala batas cimb area untuk jual Senarai pulau pinang beli 2012 list teres flat

Panduan Untuk Mencari Utama rumah lelong penang

Harga hartanah semakin hari semakin mahal sahaja. Serta harga hartanah di kawasan penang. Keperluan meningkat nilai hartanah membuat Hartanah di penang pernah menyertai terbit. Oleh itu, membeli sebuah rumah di penang pernah jadi lebih sukar bagi kebanyakan orang.

Walau bagaimanapun, ternyata ada juga mendapatkan sekitar ini dengan memilih untuk membeli rumah lelong penang. Ya, di penang, anda boleh mendapatkan lelong rumah.

Ramai yakin bahawa membeli rumah dengan cara yang jauh lebih menguntungkan daripada lelong pada membeli Rumah secara terang-terangan.

Apakah Rumah lelong?

Walaupun Dewan telah sangat Lelong dikenali oleh ramai orang. Tetapi mungkin ada sebahagian dari kamu yang masih belum tahu apa yang lelong House.

Jadi, House ialah Dewan bahawa lelong akan dijual oleh bank melalui lelongan. Ini Lelongan ditubuhkan di Mahkamah, pegawai-pegawai tanah itu atau di tempat lelongan.

Sebuah rumah boleh dilelong oleh bank apabila tuan rumah meminjam wang di bank, dan dia gagal membayar balik pinjaman kepada bank yang dinyatakan. Oleh itu, jaminan rumah akan dijual untuk menampung jumlah pinjaman.

Apa saja cost yang harus disiapkan untuk bisa membeli rumah lelong?

Lelong lakukan rumah yang sangat menguntungkan dan murah. Tetapi, ia tidak bermakna anda tidak perlu mengeluarkan modal untuk mendapatkannya. Syarat untuk dapat mengambil bahagian, anda juga perlu membayar sejumlah modal atau deposit tunai ke bank.

deposit perlu dibayar terlebih dahulu jumlah sebanyak 5% kepada 10%, menurut ke Amerika Syarikat pos. Biasanya, harga ini adalah berdasarkan kepada harga rumah. Rizab Wang deposit dibayar dalam bentuk draf Bank kepada bank yang memegang lelongan.

Harga Rizab atau harga rizab adalah harga terendah Hartanah atau rumah untuk lelong jualan bank dalam keadaan khas. Di samping itu, anda juga perlu memayar “Yuran Agent” dari lelong rumah. Kos biasanya mengikut harga rumah, Hartanah atau dengan sekurang-kurangnya RM 1,500.

Jika anda telah berjaya memenangi House, lelong penang seterusnya anda perlu membayar kos kerana harga Duti SETEM, Kredit Fee, Peguam bersumpah, dan juga sebagai Yuran Adjudikasi, yang meliputi kos surat-menyurat, perjalanan, telefon dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, di rumah lelong tidak menentu anda boleh mendapatkan rumah yang anda mahu. Jika ada pembida yang lebih tinggi daripada anda dan Anda enggan membayar harga yang lebih tinggi lagi, ia bermakna anda tidak boleh mendapatkan lelong rumah.

Jika anda gagal untuk mendapatkan rumah yang anda mahu lelong, kemudian draf Bank yang telah dibayar akan dikembalikan dengan nilai penuh. Jadi, anda tidak akan rugi apabila ia ternyata anda tidak rumah supaya mendapatkan sesuai lelong yang anda harapkan kerana wang anda akan dikembalikan sepenuhnya.

Bagaimana pula dengan bil utiliti dan Rumah Negeri lelong?

Pada lelong, rumah adat dan Cukai, harta akan dibayar kepada bank. Jadi, bank akan menjaga ke Dewan pemilik baru berpindah ke. Tetapi, untuk orang lain seperti elektrik, bil dan air, ia adalah perlu dibayar oleh pemilik baru.

Bagi Dewan Negeri, lelong sentiasa berdasarkan “sedia ada”. Iaitu, bank atau pelelong tidak bertanggungjawab bagi apa-apa keadaan yang berlaku di dalam Dewan. Jika terdapat kerosakan pada rumah dan masalah-masalah lain terhadap lelong rumah, pemilik baru perlu bertanggungjawab.

Oleh itu, adalah dinasihatkan kepada anda apabila ia adalah kira-kira untuk membeli House, Lelong untuk akses untuk mengarahkan Dewan sebelum mengikut lelongan sejak House. Jadi, anda boleh menganggarkan kerugian dan keuntungan untuk membeli Dewan.

Tags : Rumah Lelong Penang 2017 2015 2014 2013 island di bank kepala batas cimb area untuk jual Senarai pulau pinang beli 2012 list teres flat