5 Panduan Tips Beli Rumah Lelong Dari Bank Yang Kos Rendah Secara Mudah

By On Wednesday, August 31st, 2016 Categories : Tips

Tips beli rumah lelong bank panduan cara 2015 mem dari kos rendah mahkamah mudah Untuk secara tunai terus pengalaman risiko guna loan kerajaan yang bagaimana dijual

Tips untuk membeli rumah anda perlu Memahami Lelong

Membeli rumah sering dianggap cara lelong lebih menguntungkan daripada membeli rumah dengan cara biasanya. Oleh itu, apa yang membuatkan Dewan ini lelong untuk membeli lebih menguntungkan?

Biasanya, perkara utama adalah subjek harga yang paling menguntungkan. Harga rumah tawaran lelong yang biasa adalah jauh lebih murah daripada harga pasaran.

Untuk harga rumah, lelong biasanya ditawarkan pada awal nilai 20% kepada 50% lebih rendah daripada harga pasaran. Walaupun biasanya harga yang diperolehi akan menjadi lebih tinggi daripada harga yang awal, tetapi biasanya lebih murah anyway Lelong Rumah.

Walau bagaimanapun, ia tidak bahawa membeli rumah adalah sentiasa menguntungkan. lelong Kadang-kadang, ada juga orang yang membeli rumah dengan harga lelong itu lebih mahal daripada harga pasaran.

Jika ya, ia pasti akan lebih memudaratkan. Di samping itu, isu-isu lain yang mungkin timbul daripada Dewan lelong adalah kos-kos yang lebih yang mungkin anda perlu membayar.

Kos lebih ini seperti bil dan adat resam. Belum lagi, ada kemungkinan lelong tuan rumah lama masih tinggal di dalam Dewan yang anda dapat lelong. Ini adalah mungkin berlaku kerana House dilelong oleh bank. Dan jika ini berlaku, maka anda perlu cuba untuk menyelesaikan masalah ini dengan denda itu.

Tetapi, jika ternyata anda tidak boleh menyelesaikannya, anda boleh juga meminta bantuan dari Mahkamah untuk diselesaikan oleh kaedah-kaedah Akta. Walau bagaimanapun, sudah tentu anda tidak mahu perkara-perkara seperti ini berlaku bukan?

Oleh itu, lebih baik anda memahami Dewan ini lelong yang serba supaya perkara-perkara yang anda tidak mahu boleh dielakkan.

Terdapat juga beberapa tips beli rumah lelong anda boleh melihat lelong itu untuk memproses lebih lancar. Apakah tips-Nya? Tips berikut untuk membeli rumah, anda boleh melihat lelong.

1. Mencari maklumat bermula pada peniaga lelongan

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah pergi ke lelongan ejen itu. Ejen lelongan di tempat, anda boleh mendapatkan maklumat penuh berkaitan dengan rumah lelong tersebut. Mengetahui dokumen-dokumen dan terma serta mana-mana lelong prosedut rumah dikehendaki.

Ingat, tidak setiap lelong ejen mempunyai prosedur yang sama. Proses menjual rumah umumnya Lelong memang yang sama. Tetapi kos, adat, bil dan juga nilai bank draf dinyatakan setiap lelongan boleh berbeza. Jadi, ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui terlebih dahulu.

2. Memastikan berlesen peniaga lelongan

Anda boleh mencari maklumat kepada mana-mana ejen lelongan itu. Tetapi, untuk lelong, anda perlu berurusan dengan ejen berlesen yang lelongan. Adakah anda tidak berurusan dengan ejen lelongan berlesen bukan kerana anda akan mudah ditipu.

3. Periksa Negeri rumah dan keadaannya sepenuhnya

Jika anda sudah tahu yang mana rumah-rumah yang menarik minat anda, anda boleh datang tepat keluar dan melihat Negeri Dewan. Semak rumah dan mengetahui keadaan House sudah mematuhi harga dilelong dan mengikut citarasa anda.

4. Dapatkan rumah harga pasaran

Jika anda sudah mengetahui lokasi dan keadaan rumah, anda juga perlu untuk mengetahui harga pasaran Dewan. Semak cara lelong harga rumah dan bagaimana nilai pasaran Dewan.

Perlu diperhatikan adalah bahawa Anda perlu menggunakan Bajet untuk rumah murah. Jangan biarkan anda memberikan harga yang lebih tinggi daripada nilai pasaran Dewan.

5. Membuat Draf Bank

Seterusnya, anda boleh menghubungi bank. Anda juga perlu tahu mengenai CITOS CCRIS dan begitu jelas. Seterusnya, anda boleh mula untuk menyediakan bank draf.

Draf bank yang dibuat biasanya adalah bernilai 10% daripada harga dilelong Dewan. Jika anda menang lelong, anda masih mempunyai kira-kira 120 hari untuk melakukan pembayaran.

Tags : Tips beli rumah lelong bank panduan cara 2015 mem dari kos rendah mahkamah mudah Untuk secara tunai terus pengalaman risiko guna loan kerajaan yang bagaimana dijual