6 Panduan Tips Rumah Lelong Second Hand Membeli Yang Mudah Murah Dari Bank 2017

By On Saturday, September 10th, 2016 Categories : Tips

Tips rumah lelong membeli bank cari menang bida bid cara panduan bagaimana nak 2015 yang untuk dijual kos rendah mahkamah mudah secara tunai terus dari pengalaman risiko guna loan kerajaan second hand johor men cimb kulim 2017

Apabila kita sudah berkahwin, secara semula jadi timbul keinginan untuk dapat mempunyai rumah sendiri. Walaupun kita mungkin dapat menyewa Dewan, tetapi mempunyai rumah mereka sendiri sudah pasti akan menjadi lebih mudah dan membuat kita berasa tenang.

Walaupun rumah sewa boleh menjadi lebih besar daripada Dewan sendiri, tetapi Dewan sendiri akan menjadi lebih memuaskan.

Selain itu, kos untuk menyewa House juga agak tinggi, iaitu sehingga RM 700-RM 1000. Kos sewa ini boleh disimpan dan digunakan untuk membayar ansuran Dewan. Dengan berbuat demikian, House yang anda tinggal di anda boleh mempunyai untuk diri sendiri.

Walau bagaimanapun, harga rumah di Malaysia semakin mahal untuk membuat orang banyak bantuan untuk membeli rumah.

Walaupun ia boleh dibeli secara ansuran, tetapi harga yang pendahuluan dan pembayaran balik sahaja adalah agak tinggi dan memberatkan. Bagi mereka yang mempunyai gaji yang rendah, sudah tentu ini akan menjadi sangat sukar.

Faktor rakyat berpendapatan rendah membuat banyak bank tidak bersedia untuk mengambil risiko untuk membuat pinjaman kepada mana-mana orang.

Mereka yang tidak dapat memenuhi keperluan pendapatan tahunan yang berkaitan daripada pembeli rumah telah dinafikan setiap kali meminta pinjaman bank untuk pemilikan rumah.

Lucky, untuk menangani isu-isu seperti ini, ada satu idea yang boleh dilakukan. Idea untuk mempunyai rumah anda sendiri adalah untuk membeli lelong House. Rumah lelong mampu menawarkan rumah yang selesa dengan harga yang lebih murah daripada pasaran.

Tetapi, untuk dapat untuk mendapatkan rumah yang sesuai dan harga yang rendah, anda perlu tahu tips rumah lelong betul tersebut. Jika tidak, anda mungkin akan kehilangan wang apabila membeli rumah lelong ini. Berikut adalah tips yang anda perlu Lelong komen rumah sebelum anda menyertai lelongan.

1. Tahu lelongan Utama anda pasti

Lelong rumah yang menarik minat anda untuk pembelian anda mesti tahu dengan pasti. Jangan hanya melihat gambar-gambar kerana gambar tidak boleh menunjukkan keadaan penuh House lelong ini.

Perkara yang perlu dipertimbangkan ialah lokasi rumah, kawasan Hartanah berpotensi lelong untuk tampil ke hadapan, dan juga kos untuk membaiki Dewan apabila terdapat bahagian-bahagian yang rosak.

Sudah tentu anda juga perlu menyesuaikan diri dengan rasa anda supaya anda boleh berasa selesa semasa menginap di tempat tersebut. Perkara-perkara yang tidak kurang penting untuk mengetahui juga tentang harga pasaran Dewan.

2. Mengenal pasti Pelelong

Anda boleh membeli lelong bank rumah, atau mana-mana ejen atau pelelong. Apabila anda membeli dari bank, maka anda tidak perlu teragak-agak. Tetapi jika anda membeli dari egen atau pelelong, memastikan bahawa apabila pelelong dan sah.

3. Beri perhatian kepada hak harta

Status hak harta ke atas pegawai-pegawai tanah lebih lelong rumah anda harus melihat sebagai sokongan.

4. Persidangan Pemaju

Anda juga boleh melihat anda dengan Pemaju untuk mendapatkan maklumat lengkap mengenai status House. Langkah ini adalah cara yang agak berkesan untuk mengetahui pelbagai perkara tentang keadaan lelong Dewan.

5. Menyediakan Bidaan Wang

Wang bidaan anda perlu bersedia untuk dapat mengikuti lelongan. Wang bidaan ini boleh diberikan dalam bentuk wang tunai dan boleh dalam bentuk draf bank sahaja.

Nilai yang anda perlu menyediakan biasanya 10% daripada harga rezab House. Nilai ini tidak banyak memandangkan harga Rumah lelong biasanya 20% kepada 50% lebih murah daripada harga pasaran.

6. Pengenalan Diri Saya

Walaupun berikut lelongan, anda perlu membawa kad pengenalan anda dan dua helai salinan. Ia amat berguna untuk mendaftar untuk melakukan bidan.

Tags : Tips rumah lelong membeli bank cari menang bida bid cara panduan bagaimana nak 2015 yang untuk dijual kos rendah mahkamah mudah secara tunai terus dari pengalaman risiko guna loan kerajaan second hand johor men cimb kulim 2017